martes, 8 de febrero de 2011

PARLEM SOBRE EL NOSTRE POBLE

També en aquesta ocasió us explicarem els passos que hem seguit per fer la TASCA 3.
 • Primer vam llegir les preguntes orientatives que, els mestres dels diferents centres participants al projecte, havien proposat.
 • Prenent-les com a base vàrem refer algunes i vam confeccionar el nostre propi qüestionari.
 • Cada nen o nena ha passat el qüestionari a algun familiar i després hem comentat les respostes a la classe.
 • Hem vist que, a vegades, malgrat fer temps que vivim a Esplugues de Llobregat no coneixem algunes de les qüestions preguntades com, per exemple, l'origen del nom del nostre poble.
 • Així que, finalment, vam decidir fer entrevistes a mestres i monitors de l'escola que també viuen, a la majoria dels casos, a la nostra ciutat. Per fer-ho ens hem dividit en equips de 5 alumnes. Cada grup haurà de fer una entrevista. Hem demanat a les persones amb les que volíem xerrar la seva col·laboració. Ens hem repartit les preguntes i hem fet assajos abans del dia de l'entrevista.
 • Per últim hem baixat a la biblioteca on, amb l'ajut de les mestres, el Jose Luis i la Conxi, hem gravat totes les trobades.
Hem descobert que no és gens fàcil això de fer de periodistes. Quins nervis! Alguns ens quedàvem tallats o ens empatollàvem quan ens tocava parlar. Els entrevistats també estaven neguitosos, sembla que la càmera ens afecta a tots. Però ha estat tota una experiència. Esperem que us agradi!

Podeu veure les gravacions (en castellà) i un llibret amb les enquestes passades a casa nostra.

7 comentarios:

 1. Ojalá consigáis tener pronto un cine, como dice una de vuestras maestras. Habéis realizado un estupendo trabajo involucrando incluso a la cocinera del centro. Muy bien vuestro papel de entrevistadores y entrevistadoras, verdaderos protagonistas.

  Saludos desde Abrucena (Almería)

  ResponderEliminar
 2. Que gran trabajo! Estais hechos unos grandes periodistas!
  Salutacions des de Benicarló.

  ResponderEliminar
 3. Nos han encantado vuestras entrevistas. Nos habéis enseñado mucho sobre vuestro pueblo. Por lo que contáis, las fiestas son geniales y la gente estupenda.
  Nosotros también tenemos Mercado Medieval y muchos barrancos.
  Un abrazo desde Lanjarón.

  ResponderEliminar
 4. BRAVO, cualquiera de vosotr@s podría ser un gran periodista, que buen hacer y qué guapas y guapos, aprendiendo mucho de y con vosotr@s. Un besote desde el Barrio de San Fermín, en Madrid

  ResponderEliminar
 5. Quines ganes ens han vingut d'anar a les vostres festes.

  Unes entrevistes genials i nosaltes a les nostres festes de la Magdalena també tenim una mena de Mercat Medieval, tant lluny que som i tan prop com ens trobem quan veiem que hi tenim coses comunes.

  Molt bona feina!

  Una abraçada des de Castelló, 2n de Primària del col·legi Grans i Menuts. Estrella i Anna

  ResponderEliminar
 6. Vuestra fiesta Medieval nos ha recordado a la de Montblanc, un pueblecito muy cercano a nuestro colegio. Nos ha gustado mucho saber todas estas cosas de vustro pueblo. Estamos encantadas de conoceros.

  ResponderEliminar
 7. Que xulo! Els companys de quart també hem après coses del nostre poble gràcies a vosaltres, que sou uns grans periodistes. Gràcies!

  ResponderEliminar